Future of Aviation Challenge

Op weg naar een duurzame toekomst

De toekomst van hybride elektrisch vliegen

Ga aan de slag voor een duurzame luchtvaart en win een vlucht in het eerste elektrische vliegtuig van Nederland! In een online creatieve pressure cooker van 1 dag bedenken interdisciplinaire teams nieuwe businessmodellen voor hybride elektrisch vliegen. Onder professionele begeleiding worden zij uitgedaagd om de luchtvaart te verduurzamen. Bekijk hieronder het programma en de veelgestelde vragen.

In de transitie naar een zero emissie luchtvaart is er een grote vraag naar nieuwe businessmodellen. Kleinere hybride elektrische vliegtuigen zijn in ontwikkeling, maar binnen de huidige modellen zijn deze nog niet aantrekkelijk om in te investeren. Nieuwe ideeën kunnen daarom de ontwikkeling van elektrisch vliegen in een stroomversnelling brengen.

De luchtvaartsector daagt WO & HBO talenten met alle studieachtergronden uit om in één dag nieuwe out-of-the-box businessmodellen voor hybride elektrisch vliegen te bedenken.

Programma


Brainstorm Pressure Cooker

Vrijdag 27 november
Tijd: 09:30 – 19:30
Locatie: Online

De belangrijkste dag van de Future of Aviation Challenge (FoAC): want vandaag ontmoet je je team en ga je aan de slag tijdens de online creatieve pressure cooker. Gedurende 10 uur werk je in een interdisciplinair team aan ideeën voor nieuwe businessmodellen voor de hybride elektrische luchtvaart. Een uniek inkijkje in de duurzame ontwikkelingen in de luchtvaart helpen je op weg, en een creatieve coach begeleidt de teams in het bedenken en selecteren van ideeën. Dit alles vindt online plaats, maar geen zorgen: je avondmaal krijg je thuisbezorgd! Aan het einde van de dag leggen jullie je oplossing direct voor aan experts. Met hun tips kun je de oplossing verder aanscherpen en uitwerken.


Online Consultancy

Dinsdag 1 december
Tijd: 11:00 – 17:00 (per team time slot van een uur)
Locatie: Online

Na de pressure cooker werk je samen met je teamgenoten jullie idee verder uit en bereid je een eindpresentatie voor. Op 1 december kun je daarbij hulp inroepen van de consultants van SustainableMotion. Tijdens het online consult krijg je extra advies over de structuur en inhoud van je presentatie. Zo ben je optimaal voorbereid voor de finale!


Finale presentaties

Vrijdag 4 december
Tijd: 13:00 – 17:00
Locatie: Online

Tijd voor de finale! Eén middag, vijf teams en vijf nieuwe ideeën voor businessmodellen om hybride elektrisch vliegen aantrekkelijk te maken. Elk team presenteert online aan een jury van experts verbonden aan het Nationaal Actieprogramma Hybride Elektrisch Vliegen (AHEV). Spannend! Na het juryberaad is er maar één team de winnaar. Zij mogen het unieke prijzenpakket in ontvangst nemen.


Prijzenpakket

Pitch aan de top van de luchtvaartsector
Het winnende team mag hun oplossing pitchen aan de top van de luchtvaartsector. De vertegenwoordigers van de Duurzame Luchtvaarttafel en de Minister (onder voorbehoud) zijn nieuwsgierig naar jullie oplossing.

Vlucht in elektrisch vliegtuig
Maar er is meer! Alle deelnemers van het winnende team krijgen een vlucht in het eerste elektrische vliegtuig van Nederland: de Pipistrel Alpha Electro. Een onvergetelijke ervaring. Bekijk hier een korte introductie van de Pipistrel Alpha Electro:

Persoonlijke ontwikkelingstraining Deloitte
Ook krijgt het winnende team de kans zich verder te ontwikkelen met een training van Deloitte.

**De vlucht met de Pipistrel Alpha Electro is onder voorbehoud. We streven ernaar alle deelnemers van het winnende team een vlucht in een elektrisch vliegtuig te kunnen bieden zodra deze in Nederland beschikbaar is. In verband met de huidige coronamaatregelen en omdat het vliegtuig in Nederland nog niet geleverd is, zijn de details rond deze vluchten nog niet bekend.  


Veelgestelde vragen

Mocht je meer vragen hebben over de aanmeldprocedure, tijdsbesteding of deelnamevoorwaarden, dan hebben wij de meest voorkomende voor je op een rij gezet. Bekijk ze via onderstaande download.

Download: Veelgestelde vragen – Future of Aviation Challenge
Download: Flyer – Future of Aviation Challenge


Aanmelden

De deadline om je aan te melden is verstreken.

Note: this challenge is only for Dutch speaking participants.