Projecten overzicht

Bekijk hier een overzicht van alle projecten van SustainableMotion.

Sustainable Business Challenge

Nationaal

Concept ontwikkeling | Project management | Productie

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de bedrijfsvoering, maar de implementatie ervan is nog niet helemaal uitgewerkt. Creatieve ideeën kunnen daar een uitkomst in bieden. In 2013 ontwikkelden SustainableMotion het challenge concept. Jonge talenten worden ondersteunt in een innovatief proces om duurzame oplossingen te bedenken en kunnen zich tegelijkertijd profileren bij grote bedrijven. Deze challenge organiseren we elk jaar en het concept gebruiken we voor veel van onze projecten.

logo

New Business Challenge – Ghana

Internationaal

Concept ontwikkeling | Project management | Productie

In 2014 wilden de minister van Buitenlandse zaken en de Nederlandse Ambassade in Ghana studenten en young professionals betrekken bij de handelsmissie en SustainableMotion werd gevraagd om een oplossing daarvoor te verzinnen. We ontwikkelden het concept van een internationaal uitwisselingsprogramma waar Ghanese en Nederlandse talenten in gemixte teams nieuwe business mogelijkheden ontdekken voor Nederlandse bedrijven. Inmiddels organiseren we het internationale project alweer voor de 5e keer samen met onze Ghanese partners en heeft het project als blauwdruk gediend voor projecten in andere landen.

logo

Holland Innovation Challenge – Kazachstan

Internationaal

Concept ontwikkeling | Project management | Productie

Op de World Expo in Kazachstan tijdens de zomer van 2017 werd de Nederlandse inzending in de top 5 beoordeeld door de miljoenen bezoekers. Eén van de belangrijkste onderdelen van de inzending was de Holland Innovation Challenge, die een prominente plek kreeg op het paviljoen. Een maand voor de expositie werkten 40 Kazachse en Nederlandse jonge talenten samen aan toepasbare duurzame oplossingen in Kazachstan. De winnaar werd uiteindelijk op het paviljoen bekendgemaakt door de minister Henk Kamp van Economische Zaken.

logo

Changemaker Challenge

Nationaal

Concept ontwikkeling | Project management | Productie

De Dopper Foundation wilde meer impact maken. Wij vertaalden hun vraag naar de Changemaker Challenge, waarbij studenten met interesse in schoonwater en plastic waste in een beursprogramma kans maakten op onderzoekbudget om hun scriptie baanbrekend te maken.

logo

Duurzame Jonge 100

Nationaal

Concept doorontwikkeling | Project management | Productie

Het roer moet om! SustainableMotion zoekt elk jaar dé 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland die laten zien dat duurzaamheid nu al mogelijk is. Jonge ondernemers, studenten of young professionals die nu al experimenteren met nieuwe economische modellen, radicale innovaties of een duurzame levensstijl. Wij geloven in de kracht van deze jonge generatie en willen hun verhaal aan Nederland vertellen.

logo

Sustainability Career Event

Nationaal

Concept ontwikkeling | Project management | Productie

Sinds 2012 heeft SustainableMotion een uniek en dekkend netwerk van studenten, starters en young professionals die duurzaamheid en business weten te combineren. Jaarlijks komen deze talenten, met zowel technische als sociale achtergronden, bijeen op het duurzaamste nationale carrière evenement om in contact te komen toekomstige werkgevers. In februari jaar vindt alweer de 7e editie plaats.

logo