Duurzame Studiegids

Een verzameling van alle HBO en WO duurzaamheidsopleidingen in Nederland. Sinds 2011 is SustainableMotion bezig met het opbouwen van een gids en netwerk van alle duurzaamheidsgerelateerde opleidingen in Nederland.

Waarom een gids

De gids is ontstaan vanuit een behoefte aan overzicht in het veld van duurzaamheidsopleidingen en business. Door inzicht te geven in deze opleidingen, is het voor bedrijven makkelijker om dit type studenten en afgestudeerden te vinden. Voor studenten en starters die duurzaamheid in hun carrière willen laten terugkomen, biedt de gids een handig overzicht van de opleidingsopties.

Meer dan een database

Duurzame Studies is meer dan alleen een overzicht van alle opleidingen: achter de opleidingen zit een groot netwerk van samenwerkingen tussen SustainableMotion en onderwijsinstellingen en opleidingscoördinatoren. Naast Duurzame Studies wordt er veel samengewerkt om studenten en starters te helpen in de overstap van opleiding naar carrière.

Hoe werkt de selectie?

Duurzamestudies.nl wordt elk jaar geupdate. SustainableMotion update dan de opleidingen in de huidige gids, en gaat online en middels de partnerschappen met onderwijsinstellingen en studiecoördinatoren opzoek naar nieuwe opleidingen (bachelor, minor, master) in het veld.

Bekijk de gids

Bestaat sinds: 2011

Update: Jaarlijks

Partners: 150+ samenwerkingen met opleidingen