Sustainability Career Event

Sinds 2012 heeft SustainableMotion een uniek en dekkend netwerk van studenten en starters die duurzaamheid en business willen combineren. Jaarlijks komen deze talenten, met zowel technische als sociale achtergronden, bijeen op het duurzaamste nationale carrière evenement om in contact te komen toekomstige werkgevers.

Als vooronderzoek voor het opzetten van een nieuwe master voor de Universiteit Utrecht, heeft SustainableMotion behoefte van bedrijven gepeild en opleidingen met duurzaamheid in het curriculum in kaart gebracht. Uit onderzoek bleek dat bedrijven steeds meer behoefte hadden naar talent wat duurzaamheid binnen een organisatie versnelt. Ook zagen we dat steeds meer studenten in hun vervolg carrière duurzaamheid en business willen combineren. Daarom heeft SustainableMotion het initiatief genomen om jaarlijks deze twee groepen bij elkaar te brengen bij het Sustainability Career Event.

Project

Inmiddels is het Sustainability Career Event uitgeroeid tot het grootste nationale carrière evenement met focus op duurzaamheid. De aanwezige talenten zijn afkomstig uit ons netwerk van meer dan 300 HBO & WO opleidingen uit heel Nederland.

Het evenement biedt talenten en bedrijven verschillende manieren om met elkaar in te contact te komen.

  • Gastsprekers geven de talenten hun perspectief op carrièremogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Zo gaven afgelopen editie vertegenwoordigers van o.a. FrieslandCampina, Kragten en Bundles hun antwoord op de vraag “Is er een carrière in duurzaamheid voor jou?”.
  • Op de Bedrijvenmarkt komen talenten en toekomstige werkgevers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact.
  • De hele middag door vinden er workshoprondes plaats, waar bedrijven zichzelf presenteren en de talenten beter leren kennen.

Organisatie

SustainableMotion is de initiatiefnemer en voert het project jaarlijks uit. Hierbij werken wij prettig samen met Student voor Morgen.

Resultaat

Honderden bedrijven zijn inmiddels op het carrière evenement in contact gekomen met het talent wat ze zoeken. De voorgaande edities zijn elk door meer dan 800 studenten en starters bezocht met interesse in duurzaamheid en business. “Het carrière evenement is een prachtige kans om in contact te komen gemotiveerde talenten die echt iets willen betekenen op het gebied van duurzaamheid.” vertelt Thom van ’t Hullenaar, Manager Recruitment bij Enexis.

Gerelateerde projecten

Sustainable Switch Sustainable Young Netwerk

Project:
In opdracht van | Eigen initiatief | Samenwerking

Partners:
Studenten voor Morgen

Focus groep:
Studenten | Young professionals | Professionals

Type:
Carrière evenement

Bereik:
Lokaal | Nationaal | Internationaal

Aantal bezoekers:
800+

Diensten:
Concept ontwikkeling | Project management | Productie

Project website:
www.sustainabilitycareerevent.nl

Deelnemende bedrijven, o.a.: