Transitiemaker Training

De wereld verandert en transities op het gebied van duurzame energie, circulaire economie of mobiliteit worden steeds complexer én belangrijker. We merken dat young professionals graag met deze transities aan de slag willen, maar soms skills & kennis missen om hun ambities concreet te maken. In samenwerking met onderzoeksinstituut Drift en Transitiebureau Squarewise hebben we daarom Transitiemaker Training gelanceerd. Een vierdaagse training speciaal voor young professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van transitiedenken, -skills, -theorie en praktijkcasussen.

Tijdens de Transitiemaker gaan 10-20 Young Professionals uit het bedrijfsleven aan de slag met de noodzakelijke transitieskills, verkennen ze praktijkcasussen en ontdekken ze de meest relevante transitietheorie. Zo leren zij transities herkennen, in systemen te denken en hun eigen rol in de transitie te bepalen.

Project

De training bestaat uit 4 volledige dagen. Elke dag staat in het teken van de verschillende inhoudelijke en praktische onderdelen die van jou een transitiemaker maken. Per dag wordt een nieuw onderwerp behandeld, maar er is altijd één hoofdthema en dat is je eigen ontwikkeling. Aan de hand van je persoonlijke ambities kijken we samen hoe jij de theorie het beste kan toepassen.

Er is per training plaats voor maximaal 25 deelnemers.

  • Dag 1: Deze eerste trainingsdag staat in het teken van de grondbeginselen van transitietheorie en systeemdenken. In een interactieve sessie leer je niet alleen alles over de basis van transitiedenken, maar maken we ook direct de vertaalslag naar jouw eigen ambities.
  • Dag 2: Tijdens de tweede trainingsdag duiken we dieper in de theorie én behandelen we de noodzakelijke transitieskills die je nodig hebt om een succesvolle bijdrage te leveren aan een geslaagde transitie. Ook handig binnen je huidige werkzaamheden!
  • Dag 3: Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Dag drie staat in het teken van de praktijk. Door middel van een actuele case ontdek jij wat de verschillende rollen binnen de transitie betekenen. Doordat we meteen de vertaalslag maken naar jouw eigen situatie, kun jij je nieuwe kennis direct toepassen.
  • Dag 4: Tijdens de laatste trainingsdag gaan we in op het sturen of managen van transitieprocessen naar een duurzame wereld. Je leert je eigen visie te vormen en concrete stappen te formuleren, zodat je alle kennis en inzichten van de training succesvol kunt implementeren binnen je eigen situatie.

Organisatie

De duurzame transitie is in volle gang! De benodigde skills & kennis om je daarin te bewegen, vooral als je net begint, worden nog niet aangeboden. Daarom hebben SustainableMotionSquarewise en Drift de handen in een geslagen om jonge werknemers handvaten te bieden om hun passie & ambitie in te zetten. Met een uniek aanbod van persoonlijke ontwikkeling, praktijkervaring en wetenschappelijke kennis willen wij een nieuwe generatie van Transitiemakers in beweging zetten.

Resultaat

Wanneer je de training helemaal hebt doorlopen mag je jezelf een Transitiemaker noemen. Dat betekent dat je de eerste stap hebt gezet om transities te herkennen, in systemen te denken en je eigen rol in de transitie te bepalen. Of je nu zelf een actieve rol aanneemt of je het management gaat adviseren, hoe jij je nieuwe skills & kennis inzet bepaal je zelf. Met je vernieuwde inzichten word je een serieuze gesprekspartner en maak jij jezelf onmisbaar binnen je organisatie in deze veranderende maatschappij.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via http://transitiemaker.nl/deelname.

 

Gerelateerde projecten

Project:
In opdracht van | Eigen initiatief | Samenwerking

Focus groep:
Studenten | Young professionals | Professionals

Type:
Training

Bereik:
Lokaal | Nationaal | Internationaal

Diensten:
Conceptontwikkeling | Projectmanagement | Productie

Aantal deelnemers:
10-20

Project website:
www.transitiemaker.nl