100 Jaar Luchtvaart Challenge

In 2019 bestaan KLM, NLR en Fokker 100 jaar en zij vierden dat op een exclusief jubileum met de top van de luchtvaartsector. Om de nieuwe generatie hier een stem te geven is SustainableMotion gevraagd om in korte tijd een concept te ontwikkelen waarin baanbrekende ideeën voor een duurzame luchtvaart werden gepresenteerd aan o.a. de minister en de Koning.

Tijdens de 100 Jaar Luchtvaart Challenge bedacht jong toptalent in teams ideeën voor een duurzame luchtvaart. De drie teams met de beste ideeën presenteerden deze op het jubileum om de top van de luchtvaartsector aan het denken te zetten voor een duurzame luchtvaart in 2050. Minister Cora Nieuwenhuizen en Koning Willem-Alexander reikten de prijs uit aan het team met het meest veelbelovende idee.

Project

36 geselecteerde studenten en recent afgestudeerden worden in interdisciplinaire teams ingedeeld. Ze worden door KLM, NLR en GKN Fokker uitgedaagd om out-of-the-box oplossingen te bedenken voor de grote vraagstukken voor een duurzamere luchtvaart. Het traject bestaat uit 5 evenementdagen waar de deelnemers in een korte periode worden gestimuleerd, uitgedaagd en ondersteund om met verrassende ideeën te komen.

  • Masterclass – de deelnemers leren hun teamgenoten en de uitdagingen voor een duurzame luchtvaart kennen. Workshops bieden de teams ondersteuning in het analyseren van het vraagstuk.
  • Innovation Lab – met workshops en trainingen bieden we de talenten ondersteuning in het creatieve proces om zoveel mogelijk ideeën te genereren en deze vervolgens om te zetten naar innovatieve en concrete oplossingen.
  • Validation Lab – deze dag staat in het teken van inhoudelijke verbetering van de ideeën. Er staan experts voor de deelnemers klaar om de ideeën te valideren.
  • Presentatietraining – de talenten krijgen een training in presenteren en het professioneel gebruiken van PowerPoint tijdens hun presentatie op het jubileum.
  • Jubileum – tijdens het exclusieve jubileum van het 100 jarig bestaan van KLM, NLR en GKN Fokker staan de finalistenteams op het hoofdpodium en presenteren daar hun verrassende ideeën aan alle kopstukken uit de luchtvaartsector. Minister Cora Nieuwenhuizen en Koning Willem-Alexander reiken de prijs uit aan het team met het meest veelbelovende idee.

Organisatie

SutainableMotion ontwikkelde in korte tijd het concept en voert het project uit. Hierbij werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers.

Resultaat

De 100 Jaar Luchtvaart Challenge was een groot onderdeel van het exclusieve jubileum van KLM, NLR en GKN Fokker om de jonge generatie een stem te geven. De koning ging tijdens zijn bezoek samen met minister Cora van Nieuwenhuizen met de deelnemers in gesprek over de ideeën. Door de presentaties van de deelnemers heeft de top van de luchtvaartsector verfrissende en innovatieve ideeën opgedaan voor een duurzame luchtvaart. Ook voor de deelnemers bleek de challenge een waardevolle ervaring voor hun professionele carrière. Kortom, het concept van challenge bleek wederom een geschikt instrument om de nieuwe generatie een stem te geven.

 

 
Gerelateerde projecten

Sustainable Business Challenge Urban Energy Challenge

Project:
In opdracht van | Eigen initiatief | Samenwerking

In opdracht van:
KLM, NLR en Fokker

Focus groep:
Studenten | Young professionals | Professionals

Type:
Challenge

Bereik:
Lokaal | Nationaal | Internationaal

Diensten:
Concept ontwikkeling | Project management | Productie

Aantal deelnemers:
36

Project website:
www.100jaarluchtvaartchallenge.nl

Deelnemende bedrijven: