Changemaker Challenge

De Dopper Foundation wilde meer impact maken. Wij vertaalden hun vraag naar de Changemaker Challenge, waarbij studenten met interesse in schoonwater en plastic waste in een beursprogramma kans maakten op onderzoekbudget om hun scriptie baanbrekend te maken.

Door kennis over plastic zwerfafval en veilig drinkwater te delen en deze kennis door te geven aan denkers en doeners van de toekomst wil Dopper impact maken. Met de ervaring van eerdere challenges zette SustainableMotion het idee van een beursprogramma om in een concreet en succesvol concept. Samen met Dopper voerden we het project uit, waarbij Dopper zorgde voor de grafische afstemming en SustainableMotion voor de werving en productie van het project.

Project

Op basis van onze ervaring met de New Business Challenge en de Sustainable Business Challenge ontwikkelden we de Changemaker Challenge. Een beursprogramma waarbij de 3 masterstudenten €3000 onderzoeksbudget hebben gewonnen voor hun scriptie in de richting van water of plastic waste. De Halve Finale vond plaats tijdens ons jaarlijkse carrière evenement, waar 20 geselecteerden masterstudenten hun onderzoek pitchten en hoe ze het te winnen geld daarvoor zouden gebruiken.
De jury koost uiteindelijk 10 studenten die door gingen naar de Finale die plaatsvond op een prachtig zeilschip op de Noordzee. Daar werden de 3 finalisten door een jury met experts gekozen.


 

Organisatie

SustainableMotion heeft het concept ontwikkeld. Samen met Dopper is het project uitgevoerd. Dopper zorgde voor de grafisch afstemming en SustainableMotion voor de werving van de deelnemers en de productie van het project.

Resultaat

Met de Changemaker Challenge heeft Dopper masterstudenten gestimuleerd om meer kennis te vergaren over schoon water en plastic waste en zo meer impact te maken. De drie finalisten hebben hun onderzoek een boost kunnen geven door het onderzoeksbudget. Zo heeft één van de finalisten baanbrekende prototypes gemaakt van paddenstoelen die giftige stoffen in water op een milieuvriendelijke en goedkope manier afbreken. Dit is één van de succesvolle voorbeelden die de Changemaker Challenge heeft mogelijk gemaakt door het concept van het beursprogramma.

Gerelateerde projecten

Sustainable Business Challenge Sustainability Career Event

Project:
In opdracht van | Eigen initiatief | Samenwerking

In opdracht van:
Dopper

Focus groep:
Studenten | Young professionals | Professionals

Type:
Challenge

Bereik:
Lokaal | Nationaal | Internationaal

Diensten:
Concept ontwikkeling | Project management | Productie

Aantal deelnemers:
20

Project website:
www.changemakerchallenge.nl