Duurzaam Doen

Overheidsprogramma Duurzaam Doen wil samenwerkingen zoeken en realiseren binnen het bedrijvennetwerk van ruim 40 top bedrijven die direct met consumenten te maken hebben, zoals PostNL, Philips, KPN, ABN AMRO, etc. SustainableMotion is gevraagd om als partner de pijler “Samenwerken en Innovatie” te trekken.

Een aantal jaar geleden heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het programma Duurzaam Doen opgezet, waarmee het ministerie duurzaam consumentengedrag wilt bevorderen. Om dit te realiseren werkt Duurzaam Doen nauw samen met bedrijven die direct met consumenten te maken hebben om onderling of samen met de overheid nu al stappen te zetten in het verduurzamen van het aanbod, bedrijfsprocessen en ketens. SustainableMotion organiseerde een interactieve sessie om tot concrete samenwerkingen te komen.

Project

In een interactieve sessie hebben wij met ABN AMRO, PostNL, Intratuin, SNS BANK en KPN onderzocht waar kansen liggen om samenwerkingen en verbindingen tussen deze bedrijven te realiseren. In een middag hebben vraag en aanbod in kaart gebracht, het creatieve proces ondersteunt en gewerkt naar concrete mogelijkheden hoe de bedrijven elkaar kunnen helpen.

Organisatie

SustainableMotion trekt als partner de pijler “Samenwerken en Innovatie” binnen het Duurzaam Doen programma. Wij hebben het concept van de interactieve sessie ontwikkeld en uitgevoerd.

Resultaat

De sessie bleek een vruchtbare bijeenkomst, waarin wij hen in staat stelden om meerdere concrete kansen te ontdekken die nu al de bedrijfsvoering en de klantbeleving direct positief beïnvloeden. De concrete ideeën worden op dit moment door de bedrijven uitgewerkt. Als hierover mee bekend is, zullen we hier meer plaatsen.   

 

Gerelateerde projecten

Duurzame Jonge 100 Energy Innovation Talks

Project:
In opdracht van | Eigen initiatief | Samenwerking

In opdracht van: Duurzaam Doen

Focus groep:
Studenten | Young professionals | Professionals

Type:
Brainstorm workshop

Bereik:
Lokaal | Nationaal | Internationaal

Diensten:
Concept ontwikkeling | Project management | Productie