Sustainable Young Netwerk

We geloven dat bedrijven enorm grote impact kunnen maken in de duurzame transitie, wanneer de mensen die er werken daartoe in staat worden gesteld. Met name een nieuwe generatie van ambitieuze Young Professionals kan daarin het verschil maken. Met het Sustainable Young Netwerk (SYN) ondersteunen we Young Professionals met onze eigengereide werkwijze en methodes om hun duurzame ambities in hun werk te realiseren.

Wij zien en horen helaas te vaak dat de duurzame ambities van, met name jonge, medewerkers stranden in goede bedoelingen. Daarom zijn we met SustainableMotion het Sustainable Young Netwerk (SYN) gestart. Ons doel is om Young Professionals te ondersteunen in het realiseren van hun duurzame ambities binnen organisaties, om uiteindelijk het bedrijfsleven te versnellen in de duurzame transitie.

Project

SYN wordt opgezet vóór én in samenwerking met Young Professionals. Het netwerk heeft als functie om gelijkgestemden te verbinden en om persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen om werkgerelateerde duurzame ambities te realiseren. Daarom bieden we Young Professionals 4 interactieve netwerkevents per jaar om samen te komen.

Op elk SYN-event nodigen we een young professional en expert uit die inhoudelijke tips en concrete handvatten delen die aanwezigen direct in de praktijk kunnen toepassen. Tijdens de Matchmaking gaan de Young Professionals actief opzoek hoe ze elkaar kunnen versterken om samen meer impact te maken. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Tijdens ieder SYN event staat een ander thema centraal. De volgende elementen zijn terugkerend:

  • Young Professional aan het woord: een Young Professional die het gelukt is om zijn/haar werkgerelateerde duurzame ambities (deels) waar te maken deelt ervaringen en tips.
  • Expert: afhankelijk van het thema van het SYN event, deelt een inhoudelijk expert relevante inzichten uit zijn vakgebied.
  • Matchmaking: alle aanwezigen komen op dynamische en inhoudelijke manier met elkaar in contact en kijken hoe ze elkaar kunnen versterken om samen meer impact te maken.

We staan nog aan het begin van SYN en blijven continu doorontwikkelen. Op basis van de behoefte van Young Professionals die uit de events blijkt, gaan we de komende tijd nog veel meer projecten organiseren om de duurzame ambities waar te maken.

Organisatie

SustainableMotion heeft SYN in 2018 ontwikkeld en opgezet en na Corona weer nieuw leven ingeblazen met nieuwe partners. Daarmee werken we samen met het Circl, het circulaire paviljoen op de Zuidas en netwerk organisatie KEK. Circl gelooft in de missie van SYN en ondersteund als partner de locatie.

 

 

Gerelateerde projecten

Sustainable Business Challenge Sustainability Career Event

Project:
In opdracht van | Eigen initiatief | Samenwerking

Focus groep:
Studenten | Young professionals | Professionals

Type:
Netwerk

Bereik:
Lokaal | Nationaal | Internationaal

Diensten:
Concept ontwikkeling | Project management | Productie

Project website:
www.sustainableyoungnetwerk.nl

In samenwerking met: