Duurzame Ondernemer Booster

Enkele filantropische investeerders van vermogensbeheerder Family Office Den Haag geloven in de drive van jonge mensen en willen jonge duurzame ondernemers ondersteunen met financial en non-financial support om hun positieve impact te vergroten. SustainableMotion creëerden hiervoor de Duurzame Ondernemer Booster, waarbij voorgeselecteerde jonge duurzame ondernemers uit de Duurzame Dinsdag koffer persoonlijk worden uitgenodigd om zich aan te melden.

Op basis van de ervaring van eerdere projecten zette SustainableMotion de vraag van Family Office Den Haag om in een concreet concept. We voeren het project uit in samenwerking met Family Office Den Haag en Duurzame Dinsdag.

Project

Op basis van onze ervaring, in het bijzonder de Change Maker Challenge, ontwikkelden we de Duurzame Ondernemer Booster. Het is een Booster waar 3 jonge duurzame ondernemers uit de Duurzame Dinsdag koffer kans maken op ieder 10.000,- euro aan prijzengeld en 5 uur aan non-financial support om de impact van hun onderneming te vergroten. Om tot de 3 winnaars te komen, worden er jonge ondernemers uit de Duurzame Dinsdag koffer voorgeselecteerd en persoonlijk uitgenodigd om zich online aan te melden. Bij aanmelding kunnen zij aangeven waar zij het geldbedrag aan gaan besteden en hoe het hun impact vergroot. Een jury bepaalt welke inzendingen doorgaan naar de finalisten ronde. De finalisten wordt gevraagd om een aanvullend filmpje te maken en in te zenden waarin zij zichzelf en hun onderneming nader introduceren en hoe zij hun impact gaan vergroten. De jury kiest uiteindelijk uit de inzendingen 3 winnaars.

Organisatie

SustainableMotion heeft het concept ontwikkeld. We voeren het project samen uit met Family Office Den Haag. Family Office verzorgt de jurering en de uitkering van het prijzengeld en SustainableMotion de gehele organisatie en productie van het project.

Resultaat

Met de Duurzame Ondernemer Booster ontvangen 3 jonge duurzame ondernemers ieder 10.000,- euro prijzengeld en 5 uur aan non-financial support om de impact van hun onderneming te vergroten en hun ondernemingen nog succesvoller te maken. De prijswinnaars krijgen op 14 juli 2020 bericht dat zij winnaar zijn en krijgen dan het prijzengeld uitgekeerd. De impact van het ingezette prijzengeld wordt in het jaar erna gemonitord.

Gerelateerde projecten

Changemaker Challenge - Dopper Duurzame Jonge 100

Project:
In opdracht van | Eigen initiatief | Samenwerking

In opdracht van:
Family Office Den Haag

Focus groep:
Studenten | Young professionals | Professionals | Ondernemers

Type:
Booster

Bereik:
Lokaal | Nationaal | Internationaal

Diensten:
Concept ontwikkeling | Project management | Productie

Aantal deelnemers:
50

Project website:
Alleen op uitnodiging